Saloon
Drienerstraat 22
7551 HH Hengelo (centrum)

T. 074 – 2913513
E. info@ehair.nl


Afspraak boeken

Waarom een duurdere shampoo goed(-koper) is voor je haar?

Waarom een duurdere shampoo goed(-koper) is voor je haar?

Ja, je leest het goed. Een duurdere shampoo is inderdaad goedkoper. En nee, dit is geen commercieel praatje. We leggen het je haarfijn uit.

Een shampoo die je bij een professionele salon koopt is doorgaans duurder dan een fles van de drogist. Althans, dat lijkt zo. Want uiteindelijk ben je met die duurdere shampoo toch minder geld kwijt. Je doet er namelijk langer mee dan met een reguliere shampoo. Daarnaast bespaar je geld doordat je minder vaak naar de kapper hoeft. Je kleur blijft veel langer mooi. En je houdt jouw haar en hoofdhuid gezond.

Is een shampoo van de kapper dan écht beter dan die van de drogist? En hoe kies je de juiste shampoo? Hou je vast, want hier volgt een technisch verhaal.

PH-waarde, wat is het?

Heb je last van jeuk, roos, wondjes, pluizig haar, klitten of merk je minder elasticiteit in jouw haar? Dan gebruik je waarschijnlijk een shampoo met een pH-waarde van boven de 7.

Elke shampoo heeft een pH-waarde, die aangeeft hoe zuur of basisch het is. Op een schaal van 0 tot 14 is een waarde van 0 een zure stof en een waarde van 14 een basische stof. Een waarde van 7 noemen we pH neutraal. Dat hebben de shampoos uit de supermarkt en drogist meestal. Neutraal klinkt positief, maar dat is het in dit geval niet.

De pH-waarde van jouw haar zit op ongeveer 4, dus iets zuur. Als je je haar wast, worden de pH-waarden van je haar en shampoo gemengd. In onze salon gebruiken we zuurdere shampoos met een waarde lager dan 5,5. Deze waarde komt het dichtst bij de pH-waarde van jouw hoofdhuid. En dat wil je. Dit zorgt namelijk voor gezond en glanzend haar. Bijkomend voordeel: een shampoo met de juiste pH-waarde is ook goed voor de rest van je lichaam. Je huid droogt minder snel uit.

Ben je geen blondtype? Kies dit voorjaar dan voor Cherry Chocolate Brown of kastanjebruin. De naam Cherry Chocolate zegt eigenlijk al genoeg: mooi, diep donkerbruin haar met een duidelijke rode gloed. Wij zijn fan! Vind je dit een beetje too much? Dan is kastanjebruin jouw beste vriend. Wat ons betreft de perfecte overgangskleur van de winter naar de zomer!

Wat zijn parabenen, sulfaten en siliconen?

Wat zit er nog meer in je shampoo? Parabenen zorgen voor de houdbaarheid van je shampoo. En die grondige reiniging is de taak van sulfaten. Maar pas op. Te veel sulfaten kunnen jouw hoofdhuid en haar flink beschadigen. Wij gebruiken in onze salon altijd een shampoo zonder sulfaten.

Siliconen leggen een glanslaagje om je haar. Als deze stofjes niet in water oplosbaar zijn, dan wordt het laagje steeds dikker. Jouw haar wordt hier niet blij van. Het ademt niet meer en droogt uit. Ook nemen je lokken de stylingproducten niet goed of zelfs helemaal niet op. Je geföhnde coupe of mooie krullen blijven niet zitten. Zonde van al het werk, toch? Kies daarom voor een shampoo zonder siliconen.

Test zelf

Pak je haar tussen je vingers en beweeg het naar de punt toe. Maakt het een beetje piepend geluid? Check! Jouw haar is gewassen met shampoo zonder siliconen. Je bent ready voor de styling!

Shampoo bij Ehair: vrij van alles wat er niet in hoort

In onze salon in Hengelo gebruiken we shampoo van Kevin Murphy, Moroccanoil, Eleven Australia en Alter Ego. Waarom deze merken? Nou, eigenlijk is het antwoord simpel. Deze merken verwerken geen parabenen, geen sulfaten en geen siliconen in hun producten. Wil jij ook een shampoo die goed is voor jouw haar? De shampoo waar we in de salon jouw haar mee wassen, kun je bij ons kopen voor thuis. Misschien is de prijs anders dan die van de drogist. Maar je doet er echt lekker lang mee. Je hebt er namelijk minder van nodig. En nog belangrijker: jouw pas geknipte en gekleurde coupe blijft nu wél mooi!

Niet voor niets zeggen wij: ‘Brood koop je bij de bakker, shampoo en stylingproducten bij de kapper’. Jouw haar is je visitekaartje. Wees er zuinig op en kijk dus goed naar de ingrediënten van jouw haarproduct. Gun jezelf het mooiste en meest gezonde haar!