Saloon
Drienerstraat 22
7551 HH Hengelo (centrum)

T. 074 – 2913513
E. info@ehair.nl


Afspraak boeken

Du hast die Haare schön… ook na een dagje skiën met helm!

Du hast die Haare schön… ook na een dagje skiën met helm!

Tegenwoordig is skiën of snowboarden zonder helm gewoon geen optie meer. Een goede zaak, maar laten we eerlijk zijn: het is natuurlijk wel funest voor je kapsel. Overdag nog niet zo’n groot probleem, maar als je na een dagje op de piste nog lekker even de après-ski in zou willen kan je helmet hair je aardig wat kopzorgen bezorgen. Met onze tips kom je alsnog goed voor de dag. Wünderbar, toch?!

Om direct maar met de deur in huis te vallen: je gaat na een dag skiën met een helm op je hoofd écht niet het mooiste kapsel van je leven krijgen. Maar tussen dát en een echte bad hairday zit natuurlijk nog een hele wereld aan mogelijkheden.  Benieuwd naar onze tips? Los geht’s!

De basis

Onze belangrijkste tip delen we direct maar met je: zorg dat je haar droog en in model geföhnd is voordat je je helm op zet. Zo weet je zeker dat de basis goed is. Een drupje serum of treatment kan helpen om je haar soepel te houden. Daarnaast is het handig om een dun mutsje of haarbandje onder je helm te dragen. Zo beperk je de wrijving en dus blijft je basiskapsel goed in model. Nicht slecht, oder?

Lang haar

Heb je lange lokken? Dat is goed nieuws! Er zijn namelijk talloze leuke methodes om je haar te vlechten. Zo zit het de hele dag goed en zit het je tijdens het skiën of boarden ook niet in de weg. Zorg er trouwens voor dat je een lage vlecht of staart maakt, want anders knelt het onder je helm en da’s geen pretje! Heb je je haar liever los? Zorg er dan voor dat je voor het eind van de dag een mini hairspray in je binnenzak hebt. Even wat volume creëren, pluis wegwerken en je kunt als een ware Antonia aus Tirol het feestgedruis in!

Korte koppies

Ook met kort haar kun je flink last hebben van je helmet hair. Vlechten of een staartje is bij korte koppies natuurlijk geen opties… Kein problem! Zorg ook in dit geval dat je de basis op orde hebt. Als je dan aan het eind van de dag je helm af zet, tover je een klein potje gel/wax tevoorschijn en modelleer je je kapsel zoals je dat gewend bent. En spelen ze in de après-ski dan opeens het nummer ‘Du hast die Haare schön’?, dan kun je er vanuit gaan dat dat geen toeval is.

Altijd goed

Heb je geen zin in gedoe of vind je het ook gewoon wel eens lekker om niets aan je haar te hoeven doen? Dat snappen we, het is immers niet voor niets vakantie! Zorg er dan gewoon voor dat je een leuke haarband of beanie bij de hand hebt. Deze zet je ’s middags gewoon lekker op en ook zo kun je prima een rondje polonaise meedraaien. Viel Spass!